IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
09:15 | 19 юни 2021
Обновен: 13:50 | 23 април 2024

Съставиха акт за нарушения на сметището във Въглен

При проверката е установено неизпълнение на условия в разрешителното

По материала работи: Слав Велев
Съставиха акт за нарушения на сметището във Въглен

РИОСВ-Варна състави акт на община Аксаково за нарушения на регионалното депо. При проверката е установено неизпълнение на условия в разрешителното, а именно – депониране на отпадъци на депото над определения 24-часов капацитет и без тяхното предварително третиране. Това е нарушение на Условие 4.1. и Условие 11.2.2.7. от комплексното разрешително, съобщиха от Регионалната инспекция в морската столица.

Експерти от РИОСВ-Варна на 17 юни съставиха акт за установяване на административно нарушение (АУАН) на община Аксаково в качеството й на оператор на „Регионално депо за неопасни отпадъци за общини Варна, Аксаково и Белослав“, включващо Клетка 1, с. Въглен, общ. Аксаково.

Нарушенията са констатирани при извършената на 03.06.2021 г. проверка на депото след постъпили в инспекцията жалби за извозване на отпадъци, образувани на територията на община Варна.

Дейностите на „Регионално депо за неопасни отпадъци за общини Варна, Аксаково и Белослав“ се извършват въз основа на издадено от  Изпълнителна агенция по околна среда  с комплексно разрешително (КР) №461-Н0/2013 г. на община Аксаково - оператор на депото.

На община Варна е изпратена  покана за съставяне на АУАН по Закона за управление но отпадъците. 

Коментари

Новини Варна