IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
15:45 | 30 юни 2021
Обновен: 10:12 | 25 март 2024

Варненски шофьор влиза в затвора, убил жена на пешеходна пътека

3 години ще лежи зад решетките 57-годишният Стоян за причиняване на смърт по непредпазливост

По материала работи: Слав Велев
Варненски шофьор влиза в затвора, убил жена на пешеходна пътека

Eфективна присъда за шофьор, причинил по непредпазливост смъртта на пешеходец.

Варненският окръжен съд призна за виновен 57-годишния Стоян А., за това че като водач на автомобил нарушил правилата за движение и причинил пътно произшествие, в което загинал пешеходец.   

Чрез защитника си Стоян А. поиска разглеждане на делото по съкратената процедура и делото приключи в деня на разпоредителното заседание. В този случай, според НПК, при постановяване на осъдителна присъда, съдът задължително намалява наказанието „лишаване от свобода“, което е наложил с 1/3.

Окръжен съд – Варна го призна за виновен, че на 14.09.2020г. на бул. „Трети март“ във Варна с управлявания от него лек автомобил „Ауди А3“ блъснал на пешеходна пътека пресичаща жена и по непредпазливост причинил смъртта и́. За престъплението, Варненският окръжен съд му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок 4 години и 6 месеца, което намали с 1/3 до 3 години, при първоначален общ режим на изтърпяване. Той е лишен и от правото да управлява моторни превозни средства за срок от 5 години.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15- дневен срок от днес.

Коментари

хана ( преди 2 години )
Жалко!Пешеходците никога няма да се научат,че нямат абсолютно право на пешеходната пътека.Тзи овца си е умряла поради престъпна непредпазливост от нейна страна.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна