IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
11:10 | 1 юли 2021
Обновен: 09:48 | 22 април 2024

Затвор за двама дилъри на кока и трева във Варна

Мъжете държали и разпространили наркотици в големи количества ще платят и солидна глоба

По материала работи: Слав Велев
Затвор за двама дилъри на кока и трева във Варна

Ефективно наказание за двама мъже, държали и разпространили наркотици в големи количества.

Състав на Варненския окръжен съд определи ефективни наказания за двама мъже – на 29 г. и на 30 г. от Варна. М.Д. и З.Х. били предадени на съд от Окръжна прокуратура – Варна за това, че при условията на продължавано престъпление, в съучастие като съизвършители, без надлежно разрешително държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества в големи количества - престъпление по чл.354А, ал.2, изр. 2, във връзка с ал. 1, във връзка с чл. 20, ал. 2 във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК. Иззетите в хода на работата по случая наркотични вещества били: 1110,66 грама кокаин на стойност над 245 000 лева и 5015,14 грама марихуана на обща стойност над 30 000 лева.

М.Д. ще търпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от четири години при общ режим на изтърпяване, а З.Х. – „лишаване от свобода“ за срок от четири години и шест месеца също при общ режим. Двамата ще платят и глоба в размер от 7500 лева за всеки от тях. Разноските, направени по делото в размер на 1382,82 лева, обвиняемите ще споделят.

М.Д. и З.Х. се познавали от 2010-2011 г., по което време били състуденти във варненски университет. Според информацията, събрана по досъдебното производство, те се занимавали активно с разпространяването на марихуана и кокаин на територията на гр. Варна от повече от пет години. При тази дейност използвали мобилни телефони само чрез интернет приложения. С „клиентите“ се свързвали също чрез интернет –приложения. Двамата създали висока конспиративност и отлична организация на престъпната си дейност.

До задържането им се стигнало след провеждането на продължително полицейско разследване, което включвало използването на специални разузнавателни средства и служители под прикритие.

Одобреното от съда споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.

 

Коментари

Новини Варна