IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
08:40 | 5 юли 2021
Обновен: 19:03 | 20 април 2024

Варненец е в ареста за купуване на гласове

40-годишният мъж е задържан при акция на 2 юли

По материала работи: Слав Велев
Варненец е в ареста за купуване на гласове

По искане на Районна прокуратура – Варна 40-годишният Н.Т. остава в ареста. Мъжът е привлечен в качеството му на обвиняем за престъпления по чл. 143, ал.1 от Наказателния кодекс (принуда) и чл. 167, ал.3 от НК (за организиране предлагането и даването на имотна облага на другиго, с цел да го склони да упражни избирателното си право в полза на определена политическа партия).

На 2 юли 2021 година в Районна прокуратура – Варна е образувано досъдебно производство, след извършена проверка по материали на ТДНС Варна. В хода на работата по случая било установено, че Н.Т. е съпричастен към горепосочените текстове от Наказателния кодекс. Повдигнати са му обвинения и спрямо същия било постановено задържане до 72 часа от наблюдаващ прокурор.

На 4 юли 2021 година, от Районната прокуратура е внесено искане за вземане на най – тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемото лице. Искането е уважено от съда и 40-годишният мъж е задържан. Разследването по делото продължава.

Коментари

Новини Варна