IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
10:20 | 8 юли 2021
Обновен: 21:20 | 20 април 2024

Арестуваха домашен насилник във Варна. Той потроши районното

50-годишен варненец бил задържан снощи в Четвърто РУ

По материала работи: Слав Велев
Арестуваха домашен насилник във Варна. Той потроши районното

Скандален случай на арест на домашен насилник се е разиграл снощи на територията на Четъврто РУ във Варна. 50-годишен жител на морскяи град бил задържан за нарушение на заповед за защита от домашно насилие, съобщиха от ОД на МВР.

При задържането, той е проявил агресия, нанесъл материални щети в районното управление, като повредил технически устройства в ареста. По случая е образувано досъдебно производство.50-годишен варненец  бил задържан снощи в Четвърто РУ за нарушение на заповед за защита от домашно насилие.

При задържането, той е проявил агресия, нанесъл материални щети в районното управление, като повредил технически устройства в ареста.

По случая е образувано досъдебно производство.

Агенция "Черно море" припомня, че случаите на домашно насилие във Варненско са се увеличили значително по време на пандемията. През миналата година на телефон 112 са подадени 1798 сигнала за извършено домашно насилие в региона. 

За Варненска област са ангажирани 10 адвокати, които ще обикалят всички общини и ще провеждат срещи с желаещи да получат юридически съвет. До момента на терен са проведени консултации във варненските квартали „Аспарухово” и „Владиславово”, градовете  Аксаково, Игнатиево, Девня и Дългопол, както и в селата Приселци, Тополи, Гроздьово, Езерово, Ветрино и Яребична. 

Най-често хората се обръщат към юристите за разрешаване на семейни проблеми – двойки без брак спорят за родителски права или не знаят как да получат издръжка. Търсят се съвети за узаконяване на къщи в ромските махали, както и за неплатени здравни осигуровки и кредити.

Коментари

Новини Варна