IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
16:20 | 8 юли 2021
Обновен: 16:51 | 27 март 2024

Областният Смърков смъмри кметовете във Варненско

Сезираха губернатора за нарушаване на изборните задължения от страна на районните кметства във Варна

По материала работи: Слав Велев
Областният Смърков смъмри кметовете във Варненско

Областният управител на Варненска област Марио Смърков изпрати писма до кметовете на всички общини в областта с указание да спазват задълженията си, определени в изборното законодателство по отношение организацията на предстоящите в неделя парламентарни избори.

Повод за писмото станаха сигнали, постъпили в областна администрация от две политически партии, касаещи организацията на изборния процес от страна на районни кметства в община Варна по отношение на работата им със секционните избирателни комисии (СИК).

В сигналите се посочва, че въпреки многобройните опити не е била намерена информация за това кога представителите на СИК може да вземат изборните книжа от отговорния служител в съответния район. Председателите на СИК не са получили и списъците с имената на членовете на съответната комисия, както и координати за връзка с тях.

В писмото си областният управител указва да бъдат взети мерки за създаването на необходимата организация, съответстваща на изборното законодателство за осигуряване нормалното протичане на изборния процес.

Общинските администрации следва да представят на СИК график за раздаване на изборни книжа, бюлетини и машинни устройства за гласуване в срок, подсигуряващ провеждането на честни и прозрачни избори за Народно събрание на 11.07.2021г..

Коментари

Новини Варна