IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избори 2021
09:30 | 8 юли 2021
Обновен: 17:34 | 27 март 2024

Пристигнаха бюлетините във Варна. Днес тръгват към секциите в областта

415 000 изборни книжа бяха разтоварени и разпределени към определените за съхранение помещения

По материала работи: Слав Велев
Пристигнаха бюлетините във Варна. Днес тръгват към секциите в областта

Снимка: Областна администрация Варна

При засилени мерки за сигурност във Варна пристигнаха бюлетините за предстоящия на 11 юли парламентарен вот.

Камионът, с който бяха доставени изборните материали, беше разпломбиран в присъствието на заместник-областните управители на Варненска област Силвия Александрова и Георги Георгиев, председателя на Районната избирателна комисия (РИК) – Варна Велин Жеков, представители на комисията, служители на администрацията, полицията и журналисти.

Общо 415 000 бюлетини за област Варна бяха разтоварени и разпределени към определените за съхранение помещения, където ще останат под полицейска охрана докато бъдат раздадени на всички общини в региона с ескорт от МВР.

Първи своите бюлетини на мястото на доставката получиха още вчера от Община Варна, където се намират и най-голяма част от секциите в областта.

На 1 юли в Областна администрация - Варна бяха получени протоколи и изборни книжа, които вече са раздадени на 12-те общини в областта. В допълнение ще бъдат разпределени указателни плакати за машинното гласуване и картинно указание за членовете на секционни избирателни комисии (СИК) с машинно гласуване.

С пристигналите днес бюлетини се подсигурява вота на 100% във всички избирателни секции, в които ще се гласува с машини и на 110% в секциите, в които ще се гласува на хартия. 

Към момента в област Варна са образувани общо 663 секционни избирателни комисии, от които 412 в община Варна.

Изборите на 11 юли ще се проведат изцяло машинно в секциите с над 300 избиратели. В 136 СИК в област Варна ще бъдат осигурени по две машини за гласуване. Секциите ще бъдат подсигурени с хартиени бюлетини, които обаче ще се използват само при възникване на проблем с машините.

С хартиени бюлетини, съгласно нормативната уредба, ще се гласува в секциите с под 300 избиратели, които за областта са 119, но окончателният брой ще бъде определен след образуването на секции за избиратели под карантина, където също ще се гласува с бюлетини.

Коментари

Новини Варна