IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
11:15 | 9 юли 2021
Обновен: 11:52 | 28 март 2024

Лекари от "Окръжна" се възмутиха от зам.-министър. Бранят ръководството с писмо

„Т.нар. „сигнали за лошо управление“ са плод на лични неудовлетворени амбиции и злонамерени оценки, коментират медиците

По материала работи: Слав Велев
Лекари от "Окръжна" се възмутиха от зам.-министър. Бранят ръководството с писмо

Лекари и служители от варненската болница Окръжна болница - МБАЛ „Света Анна” са възмутени от тиражираните в медиите оценки за състоянието на здравното заведение, направени от служебния зам.-министър на здравеопазването д-р Димитър Петров. Това става ясно от писмо на медиците, изпратено до медиите, предаде "Дарик".

„Т.нар. „сигнали за лошо управление“ са плод на лични неудовлетворени амбиции и злонамерени оценки. Според нас болницата не е имала по-добро управление от десетки години”, се заявява в открито писмо, подписано от всички началници на клиники и отделения в болницата с изключение на един", пишат те. Според лекарите здравното заведение е поставено в ролята на мишена за политически кадрови рокади.

„Обвиненията за лошо отношение към персонала имат силно субективен характер и трябва да се базират на конкретни случаи и доказателства. Относно обявения конкурс за ръководство буди недоумение фактът, че такъв вече е проведен през м. март т.г. Излагаме всичко това в официална позиция до МЗ, водени от един-единствен мотив: Не искаме да се превръщаме в безмълвни съучастници в едно, според нас, нелогично, неефективно и напълно несправедливо решение, касаещо пряко организацията на работата в ключово за Източна България лечебно заведение. Не сме склони да сме зрители на един доста евтин сценарий, в който група хора, Смятащи, че имат право на привилегии, превръщат нашата болница в терен за политически и лобистки надмощия”, се посочва още в писмото.   

Коментари

Новини Варна