IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
14:45 | 28 юли 2021
Обновен: 19:10 | 26 април 2024

Под 14% от варненци са с две дози срещу COVID

В "Терапията" има 84 легла за пациенти с коронавирус, от които 23 са заети

По материала работи: Слав Велев
Под 14% от варненци са с две дози срещу COVID

Едва 14 на или под 65 хил. души са ваксинираните с две дози жители на Варненска област. Процентът е изключително нисък и затова ще стартира кампания за увеличаване на броя на имунизираните. В нея ще се включат студенти от Медицинския университет и доброволци към БЧК и Община Варна. Те ще раздават флаери и ще консултират жителите на региона за ползите от ваксинацията, съобщи областният управител Марио Смърков след заседание на местния кризисния щаб, на който бяха обсъждани мерки за ограничаване на коронавируса, предаде Дарик.  

Заболеваемостта за последните две седмици във Варненска област е 24 души на 100 000 население. За същия период положителни проби са дали 117 души, от които 24 са чужденци, а 7 са били ваксинирани. Смъртните случаи са 5, а един от тях е от последното денонощие. 

Заразените с Делта щам вече са над 20 души и броят им се увеличава, коментира директорът на РЗИ-Варна д-р Дочка Михайлова. 

В момента в болница „Света Марина” има 84 легла за пациенти с коронавирус, от които 23 са заети. При увеличаване на броя на заболелите има готовност да се разкрият още легла във всички варненски лечебни заведения. 

Коментари

Новини Варна