IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
15:00 | 5 август 2021
Обновен: 04:49 | 27 април 2024

Разкриха оранжерия за марихуана във ферма за охлюви в Дебелец

Иззети са 53 конопени растения, 32-годишен мъж е в ареста

По материала работи: Слав Велев
Разкриха оранжерия за марихуана във ферма за охлюви в Дебелец

Снимката е илюстративна/Agri.bg

Варненски криминалисти разкриха оранжерия за марихуана във ферма за охлюви.

Специализираната полицейска операция е проведена в сряда от служители на РУ - Провадия и ОДМВР – Варна, под надзора на Районна прокуратура - Варна. Полицейските екипи предприели претърсване в имот в землището на с. Дебелец, община Дългопол. Там се натъкнали на закрита оранжерия за отглеждане на марихуана.

При процесуално-следствените действия са иззети 53 растения от рода на конопа в различен стадии на растеж, близо 8,154 килограма зелена и 16,49 г суха листна маса, както и електронна везна. Установеният на място 32-годишен мъж от областния град, работник във фермата, е задържан за срок до 24 часа. Действията по разследването продължават в рамките на образуваното досъдебно производство.

Районна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство по чл. 354в, ал. 1 от НК във връзка с разкрита оранжерия, в която били отглеждани растения от рода на конопа.

На 4 август 2021 година, в землището на село Дебелец, общ. Дългопол, са намерени 53 растения марихуана, отглеждани в оранжерия. На място е установен 32-годишен мъж.

Работата по изясняване на случая продължава под ръководството на ТО – Провадия при Районната прокуратура във Варна.

Коментари

Новини Варна