IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:54 | 9 август 2021
Обновен: 03:31 | 24 април 2024

Дават 70 000 лв. за ремонт на покрива на приюта във Варна

Преди няколко месеца там беше извършен ремонт на първия и втория етаж

По материала работи: Слав Велев
Дават 70 000 лв. за ремонт на покрива на приюта във Варна

69 153 лв. ще бъдат осигурени от общинския бюджет за спешен ремонт на покрива на сградата на ул. "Петко Стайнов" №7 във Варна. Предложението беше подкрепено от членовете на постоянната комисия по финанси и бюджет към Общинския съвет.

В сградата на бившия СУПЦ се помещава Центърът за специална образователна подкрепа (ЦСОП-Варна). Преди няколко месеца там беше извършен ремонт на първия и втория етаж.

Покривът не е бил включен в проекта, тъй като е бил в задоволително състояние. Обилните дъждове през юни обаче са компрометирали част от покривната конструкция. Това налага необходимостта от спешен ремонт на хидроизолацията и водосточната инсталация на училищната сграда, стана ясно на днешното заседание на комисията.

Финансовият ресурс ще бъде осигурен от бюджета на Община Варна за 2021г. като компенсирана промяна. Част от средствата са от икономии от направения ремонт на първите два етажа.

За да могат дейностите да стартират възможно най-скоро, съветниците гласуваха предварително изпълнение на решението. То ще бъде подложено на гласуване и от Общинския съвет.

Припомняме, че до сега на приюта бе правен ремонт по проекта "Подобряване на социалната инфраструктура“, финансиран по ОП „Региони в растеж“. Сградата, която е построена в периода 1975-1977 г., трябва до април 2022 да бъде напълно обновена.

Коментари

Новини Варна