IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
09:45 | 13 август 2021
Обновен: 02:53 | 2 май 2024

Плаж „Журналист" изчезва (ВИДЕО)

Циментените съоръжения са допринесли за разрухата на ивицата край Варна

По материала работи: Слав Велев
Плаж „Журналист" изчезва (ВИДЕО)

Kадър: Нова ТВ

Плажът „Журналист" край Варна е на път да изчезне. Според експертите причината са бетонни съоръжения във водата. Кой и по каква причина ги е поставил, проверяват всички институции, предава Нова ТВ.

„От март месец наблюдаваме, че ивицата намалява. Плажът се превърна в грозна гледка. Установено е, че циментените съоръжения са допринесли за разрухата на плажа”, каза в ефира на „Здравей, България” Снежана Тодорова, председател на УС на СБЖ.

От Басейнова дирекция са направили проверка в четвъртък. По време на инспекцията не е установено извършване на дейности по натрупване на скални маси. От там са категорични, че ползването на Черно море за изграждането на такъв тип съоръжение без издадено разрешително представлява административно нарушение.

„Абсолютно може да се каже, че става въпрос за човешка намеса. Процесът е обратим и ако съоръжението се премахне, плажът би трябвало да се възстанови”, каза  доц. Николай Вълчев, директор на Института по океанология.

Репортаж на Емил Дамянов гледайте ТУК

Коментари

Новини Варна