IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
14:15 | 21 август 2021
Обновен: 23:10 | 3 май 2024

15 нередовни таксита от 400 проверени хванаха във Варна

Най-честите нарушения са без ГТП, без психо годност и удостоверение за водач

По материала работи: Слав Велев
15 нередовни таксита от 400 проверени хванаха във Варна

За последните три месеца, които съвпадат с активния летен сезон, във Варна са проверени на 400 таксита. Това съобщи изпълнителният директор на ИА "Автомобилна администрация" Бойко Рановски. В Бургас са проверени 149 таксита и са съставени 9 акта, собави той.

По време на проверките са установени таксиметрови автомобили, които не са минали годишен технически преглед, водачи, които нямат удостоверение за психологическа годност и удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил.

"Тук нарушенията са основно изчакване на спирки на Градския транспорт, на места, необозначени за стоянки на таксиметрови автомобили. Имаме случаи на установен таксиметров автомобил, в който не е поставена информация за цените. Водачи извършват таксиметров превоз без валидно свидетелство за управление във Варна. Имаме два случая на таксиметрови автомобили, които нямат разрешение за извършване на таксиметров превоз. В тези два случая сме наложили принудителна мярка - спиране от движение на автомобилите".

Към Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" са постъпили и оплаквания на пътници.

"Основно са за неиздаване на касови бележки. Според пътуващите - цена, по-висока, отколкото е трябвало. В повечето случаи ги проверяваме заедно с колегите от НАП".

За БНР от Автомоблина администрация уточниха, че проверяват и камионите, пренасящи житни култури, тъй като в много случаите те се претоварват, което крие риск инциденти на пътя.

Коментари

Новини Варна