IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
16:15 | 2 септември 2021
Обновен: 11:41 | 28 март 2024

Община Варна стартира програма за насърчаване на ваксинацията срещу Covid-19

За целта ще бъдат похарчени 20 000 лв. от парите на града

По материала работи: Слав Велев
Община Варна стартира програма за насърчаване на ваксинацията срещу Covid-19

Община Варна ще стартира нова програма за насърчаване на ваксинацията срещу Covid-19. Това стана ясно на днешното заседание на ПК „Здравеопазване“, на което беше представена и  одобрена програмата. Целта й е до варненци да достига достоверна информация за ползите от имунизацията, което на свой ред  да повиши интереса им и доверието към ваксините.

„Ваксинирането срещу Covid-19 към момента е единственият възможен начин за справяне с вирусната пандемия, отнела много човешки животи. За съжаление, разнопосочната информация и противоречивите послания за ползите и рисковете от имунизацията са фактор, който се отразява негативно на броя желаещи да се имунизират“, се посочва в мотивите на кмета, по чиято инициатива ще стартира програмата.

Тя ще бъде изпълнявана от ДКЦ I “Света Клементина“,  ДКЦ III, ДКЦ IV и ДКЦ V “Св. Екатерина“. Предвижда се освен разяснителна кампания да има и мобилни екипи, които да ваксинират трудноподвижни хора по домовете при желание. Включени са също медицински индивидуални консултации, свързани с ваксината.

За реализацията на програмата ще бъдат отпуснати до 20 000 лв. от общинския бюджет – до 5 000 лв. за всеки от четирите диагностични центъра.

Предложението на кмета предстои да бъде гласувано на заседание на Общинския съвет. За да стартира възможно най-бързо програмата, се предвижда предварително изпълнение на решението.

Коментари

Новини Варна