IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
12:00 | 3 септември 2021
Обновен: 03:09 | 25 април 2024

Важна промяна за кандидатстването в детска ясла или градина във Варна

Отпада изискването за полагане на мокър печат

По материала работи: Слав Велев
Важна промяна за кандидатстването в детска ясла или градина във Варна

Снимка: Обински съвет - Варна

Отпада изискването за полагане на мокър печат от работодателя в служебната бележка, необходима за кандидатстване в детска ясла или градина във Варна. Предложението на групата на ПП „Възраждане“ в Общинския съвет получи единодушната подкрепа на членовете на постоянната комисия по наука и образование, но за да влезе в сила, е нужно одобрението и на местния парламент.

Според вносителите поставянето или липсата на печат „не променя юридически документа, не поражда правни последици и няма обвързваща сила“.  А изискването създава трудности за родителите, чиито работодатели не ползват печати и са принудени да доказват валидността на служебната си бележка пред местните власти.

С приемането на промените в Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини, полудневни и целодневни подготвителни групи към училищата ще се облекчи административната тежест за гражданите, фирмите и общинската администрация, бе изтъкнато на днешното заседание на комисията.

Коментари

Новини Варна