IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
13:15 | 27 септември 2021
Обновен: 05:03 | 25 март 2024

Сватбеният туризъм по Северното Черноморие бележи бум

Забелязва развитие и на спортния, медицинския и кулинарния туризъм

По материала работи: Слав Велев
Сватбеният туризъм по Северното Черноморие бележи бум

В последно време страшно бързо се развива сватбеният туризъм по Черноморието. Това обяви Павлин Косев, председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите (ВАРХ), предаде "Дарик". Той разкри, че младоженците предпочитат изнесени ритуали на брега на морето и екзотични места край брега около Калиакра, Балчик и някои от курортите край Варна.

„Привличаме бутикови луксозни сватби, защото Северното ни Черноморие е доста по-красиво от Южното от гледна точка на баланса – природа, чисти води и не е толкова презастроено. Със сигурност тази красота привлича богати туристи, които се женят тук. Има и доста гости, които са били на сватба тук и след това се връщат за почивка със семействата си”, коментира председателят ВАРХ.

Сватби туристите правят основно в „крилата” на сезона - месеците април, май, октомври и ноември, което е добре дошло за хотелиерите. Финансови ползи младоженческият туризъм носи и за ресторантьори, музиканти и парти агенции, но и за цялата икономика на региона, посочи Косев.

Тази година се забелязва развитие и на спортния, медицинския и кулинарния туризъм. „Варна стъпка по стъпка върви към успешното превръщане в дестинация за 4 сезона. Това обаче не е лесно и е много комплексно, защото не зависи само и единствено от бранша, но и от политическата обстановка, от икономическото състояние на туристите”, отбеляза хотелиерът. 

Коментари

Новини Варна