IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
11:30 | 5 октомври 2021
Обновен: 04:20 | 15 април 2024

Съдят жена от Омуртаг, продавала ментета в магазин във Варна

Иззетата стока е за близо 90 000 лв.

По материала работи: Слав Велев
Съдят жена от Омуртаг, продавала ментета в магазин във Варна

Снимката е илюстративна/МВР

Районна прокуратура - Варна предаде на съд 34-годишната Е.С. от Омуртаг - собственик и управител на дружество, стопанисващо търговски обект – магазин за продажба на обувки, чанти и други стоки. Жената била привлечена като обвиняема за това, че продавала стоки на световни модни марки, без съгласието на притежателите на изключителните права на същите - престъпление по чл.172б, ал.2, пр.2 във връзка с ал.1 от НК.

При извършена проверка в магазина на Е.С., разположен във Варна, било установено, че обвиняемата предлага за продажба в търговския си обект артикули, носещи знаците на запазени марки на чуждестранни дружества. Констатирано било, че собственици на тези марки под никаква форма не били предоставили своето съгласие на собственичката на търговското дружество за това, притежаваните от тях търговски марки да бъдат използвани по какъвто и да е начин в търговската й дейност.

Извършени били действия по претърсване и изземване на наличната стока, като общата стойност на обувките и аксесоарите, иззети от магазина, била 89 891,87 лева.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде призната за виновна Я.Х. може да получи наказание „лишаване от свобода“ от пет до осем години и глоба от пет до осем хиляди лева.

Коментари

Alb11g завет 80г ( преди 2 години )
rate down comment 1 rate up comment 0
Някой си ( преди 2 години )
Виновната Е.С. или Я.Х. ?Объркахте се нещо
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна