Варна 13°
fallback
Новини Варна
15:15 | 12 октомври 2021
Обновен: 17:19 | 29 април 2024

По-малко мераклии за парламента от Варна на този вот

В 17.00 часа днес изтича срокът за регистрация на кандидатските листи

По материала работи: Слав Велев

Има лек отлив на желаещите да станат варненски депутати. Регистрираните до момента листи показват по-малко кандидати, в сравнение с предходните парламентарни избори. Това съобщи за Дарик председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Велин Жеков, предаде "Дарик". Той уточни, че няма регистрирани инициативни комитети.

Днес в 17.00 часа изтича срокът за регистрация на кандидатските листи на партиите и коалициите. До момента в РИК-Варна са регистрирани 21 листи. Очакват се още 7, посочи Жеков.

Изборите на 14 ноември ще са „2 в 1”, което означава, че ще има два пъти повече документи за отчитане. За целта ще бъде увеличен броят на хората, които се занимават с информационното обслужване, за да бъдат по-бързо обработвани протоколите.  

Допълнителни мерки могат да се наложат по предписание на РЗИ или Министерство на здравеопазването, в случай, че се промени епидемичната обстановка.

На последните извънредни парламентарни избори обработката на всички секции приключи до 2.00 часа след полунощ след изборния ден. „Мисля, че организацията не беше лоша”, сподели Велин Жеков.

Автор на статията:
Слав Велев
варна избори депутати 21 вот рик цик велин жеков листи
0 коментара
fallback
fallback