IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
11:15 | 13 октомври 2021
Обновен: 23:27 | 16 март 2024

300 лв. глоба за варненец, откраднал козметика за 80 лв.

Той върнал и парите на магазина, платил и сметката по делото

По материала работи: Слав Велев
300 лв. глоба за варненец, откраднал козметика за 80 лв.

Наказание глоба за маловажен случай на кражба от супермаркет наложиха магистратите в морската столица на България.

Варненският районен съд призна за виновен в извършването на кражба 40-годишен мъж и му наложи 300 лева глоба.  В съдебна зала той призна вината си по повдигнатото му обвинение и постигна споразумение с прокуратурата, което съдът одобри.

На 10 януари 2020 година подсъдимият влязъл в супермаркет в широкия център на Варна и се насочил към щандовете за козметични стоки. Той скрил под връхното си яке 8 броя опаковки с продукти от една и съща марка и разновидност, на обща стойност за около 80 лева,  като  успял да премине край касиерката без да ги заплати и да напусне бягайки магазина. Действията му били регистрирани и от видео-охранителните камери в обекта. Кражбата се явява маловажен случай.

40-годишен мъж е осъждан. Към момента на сключване на споразумението нанесените имуществени щети са възстановени. В тежест на подсъдимия, са както заплащането на глобата, така и направените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна