IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
15:45 | 13 октомври 2021
Обновен: 07:32 | 19 март 2024

Пуснаха варненския кмет, стрелял с пушка по съселянин заради жена

Юсуфов не би се укрил, защото се грижи за двете си деца и работи като кметски наместник

По материала работи: Слав Велев
Пуснаха варненския кмет, стрелял с пушка по съселянин заради жена

Кметският наместник на варненското село Генерал Колево, който стреля с ловна пушка по свой съселянин, беше пуснат под домашен арест от Апелативния съд в морския град. 

На 4 октомври 34-годишният Юсуфов произведе два изстрела от близко разстояние срещу 39-годишен мъж, с когото имали стара вражда заради жена. След нападението кметът се опита да избяга от селото, по беше задържан в нетрезво състояние зад волана на автомобила си. Пробата за алкохол му отчете 1.21 промила. 

Макар да призна поведението на Шукри за укоримо, защитата оспори наличието на умисъл за убийство. Обвиняемият искал само да респектира своя съперник, защото той нарушил уговорката да не идва в селото. Мъжът не би се укрил, защото се грижи за двете си деца и работи като кметски наместник, обясниха адвокатите му. Шукри също каза, че не е искал да убива съперника си, а само да го сплаши. 

Заради тежестта на повдигнатото обвинение представителят на прокуратурата помоли задържането под стража да бъде потвърдено. 

Според съда съществува реална опасност Юсуфов да извърши престъпление при по-лека мярка. Рискът от укриване обаче не е подкрепен от доказателствата. Кметът е единственият родител, полагащ грижи за децата си. Това е важна социална причина, обосноваваща целесъобразността на мярка за отклонение „домашен арест”, мотивира се Варненският апелативен съд. 

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване. 

Коментари

Новини Варна