IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
13:00 | 17 октомври 2021
Обновен: 22:07 | 19 април 2024

РЗИ дава бързи тестове на туроператорите във Варна

Целта е изследване на български и чуждестранни туристи с цел свободно движение на гражданите на територията на ЕС

По материала работи: Слав Велев
РЗИ дава бързи тестове на туроператорите във Варна

РЗИ - Варна предоставя безплатни бързи антигенни тестове на туроператори за изследване на български и чуждестранни туристи с цел свободно движение на гражданите на територията на ЕС, при спазване на определена процедура, съобщиха от здравната инспекция.

Всеки туроператор, който желае да получи безплатни бързи антигенни тестове за изследване на български и чуждестранни туристи, трябва да сключи договор с лаборатория, издаваща цифров сертификат от списъка, публикуван в сайта на Националната здравно-информационна система, достъпен ТУК на територията на област Варна.

Наличието на това условие е свързано с възможността при въвеждане на отрицателни резултати от проведените изследвания от посочените лаборатории в Националната здравно-информационна система да се генерират Цифрови COVID сертификати на ЕС за изследване.

Туроператорът следва да подаде заявка до РЗИ-Варна в срок до 5 работни дни преди датата, на която антигените тестове следва да бъдат предадени на лабораторията. В заявката се посочва наименованието на туроператора, количеството заявени бързи антигенни тестове, наименование на лабораторията и дата на изпращане на заявката.

Заявката се изпраща на електронната поща на РЗИ - Варна: office@rzi-varna.com за Борислава Димитрова.

РЗИ - Варна обработва заявките и съобразно наличните количества бързи антигенни тестове информира съответния туроператор за наличната възможност по електронна поща, като при положителен отговор определя ден и час за получаване на бързите антигенни тестове на място в РЗИ-Варна от представител на лабораторията, с която туроператора има сключен договор.

След получаване на отговор от РЗИ - Варна туроператорът информира лабораторията за времето и количеството бързи антигенни тестове, които следва да получи. Тестовете се предават на представител от лабораторията в РЗИ-Варна с приемо-предавателен протокол.

Коментари

Новини Варна