IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
14:15 | 21 октомври 2021
Обновен: 15:04 | 25 април 2024

Варненските културни институции с промени заради ковид мерките

Вижте как ще може да ходи на музей и театър

По материала работи: Слав Велев
Варненските културни институции с промени заради ковид мерките

Нов режим на работа се въвежда в обектите и експозициите на Регионалния исторически музей. Те са в сила то днес. във връзка с новите противоепидемични мерки, съобщиха от културната институция, предаде "Дарик". 

Закритите експозиции на Археологическия музей, Музейният обект на Аладжа манастир и Музеят за история на Варна ще бъдат затворени за посетители.

Закритите експозиции на Етнографския музей, Музея на Възраждането и Природонаучния музей, както и откритите площи на Аладжа манастир, Римски терми и Побити камъни ще продължат да работят със зимно работно време и до 30% от капацитета на помещенията на закритите експозиции, с разстояние между посетителите минимум 1,5 м и не повече от един човек на 8 кв.м. площ. 

Посетители ще се допускат при представяне на валиден документ, удостоверяващ, че са ваксинирани, че се преболедували COVID-19 или че са с отрицателен резултат от тест. 

Театрално-музикален продуцентски център Варна дава възможност за 100% заетост на Основна сцена за свои и гостуващи оперни, театрални, балетни, мюзикълни спектакли и концерти, при стриктно съблюдаване на разпоредените анти ковид ограничения за провеждане на културни мероприятия на закрито. Заедно със закупения билет обаче, зрителят е длъжен да покаже Зелен сертификат за ваксинация или за преболедуване на ковид в рамките на 6 месеца, PCR или бърз антигенен тест.

Фестивалният и конгресен център реорганизира пропускателната дейност в комплекса в съответствие с новите национални здравни мерки. Достъпът до всички културни и конферентни събития ще се осъществява с представянето на зелен сертификат. Зрителите със закупени билети трябва да предвидят повече време за влизане в залите, предвид необходимостта от проверка на билети и валидиране на сертификати.

Коментари

Новини Варна