IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
16:00 | 25 октомври 2021
Обновен: 17:23 | 23 април 2024

Осигуряват таблети за нуждаещи се варненски ученици

Заявяват се от училищата

По материала работи: Слав Велев
Осигуряват таблети за нуждаещи се варненски ученици

Училищата във Варна имат възможност да осигурят компютърно устройство за ученици, чиито семейства имат нужда от устройство за обучението по време на дистанционното обучение. Това заяви за Дарик Ирена Радева, началник на Регионално управление на образованието (РУО) – Варна. 

Това лято училищата имаха възможност да кандидатстват по програма на Министерството на образованието и науката и са доставени устройства. Целта е да се ползват в подобна ситуация, посочи Радева. 

Когато дадено училище няма възможност да подсигури лаптоп или таблет на всички нуждаещи се ученици, тогава може да заяви допълнителни устройства. Чрез РУО-Варна се прехвърлят устройства от друго училище, където в момента не се ползват.

„Вероятно няма да има възможност 100 % всички нужди да бъдат покрити, но където може ще съдействаме. И самите училища ще направят всичко възможно да се покрият нуждите на учениците”, коментира шефът на РУО.

Когато има повече кандидати за таблети от броя на устройствата, вероятно училищата ще правят подбор според социалния статус на семействата. 

Данните за днес показват, че в общините Вълчи дол и Суворово заболеваемостта е вече над 500 на 100 хиляди население. Очаква се въвеждане на обучение на ротационен принцип. В Бяла и Провадия има по-ниска заболеваемост и там ще може да се премине към повече присъствено обучение. На ротационен принцип продължава учебният процес в общините Аксаково, Девня, Долни чифлик и Дългопол. 

Коментари

Новини Варна