IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
11:20 | 1 ноември 2021
Обновен: 19:40 | 26 юли 2024

Авария на газопровод е имало тази нощ край Варна

Инцидентът е станал до Ветрино

По материала работи: Слав Велев
Авария на газопровод е имало тази нощ край Варна

Газопровод край варненското село Ветрино е аварирал тази нощ. Инцидентът е станал в 03:00 ч., а 15 минути по-късно автоматично е спрян преносът на природен газ за Румъния. 

По стария газопровод за северната ни съседка има разкъсване. Аварийните групи на „Булгартрансгаз“ работят по подмяната на нарушения участък, съобщават от държавното дружество, предаде "Дарик".

При инцидента няма пострадали в района на аварията, като не са нанесени и материални щети на трети лица.

От „Булгартрансгаз“ допълват, че са преустановени доставките по направлението Сърбия-Унгария, а тази сутрин частично е възстановен преносът на газ за Румъния.

Районна прокуратура - Варна ръководи досъдебно производство за престъпление по чл. 136 и чл. 216, ал. 5 от НК във връзка с възникнал тази нощ инцидент с транзитен газопровод в община Ветрино.

С оглед първоначалните данни към момента действията по разследването се ръководят от Районна прокуратура – Варна. Поради фактическата и правната му сложност, то е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел на Варна. Към момента се извършват разпити на свидетели, тече и оглед на местопроизшествието. Административният ръководител на Окръжна прокуратура – Варна Красимир Конов е на мястото на инцидента.

При аварията няма пострадали хора. Няма опасност за околната среда в района на инцидента. Газоподаването към момента е спряно.

Коментари

Новини Варна