IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
10:20 | 9 ноември 2021
Обновен: 07:22 | 26 април 2024

9007 родители на ученици дали съгласие децата им да бъдат тествани във Варна

В 17 училища няма да има тестване, а обучението остава изцяло онлайн

По материала работи: Слав Велев
9007  родители на ученици дали съгласие децата им да бъдат тествани във Варна

Родителите на 9007 ученици от първи до четвърти клас са дали писмено съгласие  децата им да бъдат тествани срещу коронавирус. Те се обучават в 82 учебни заведения на територията на Варненска област. Това съобщи за "Радио Варна" началникът на Регионалното управление на образованието във Варна Ирена Радева.

В 17 училища няма да има тестване, а обучението остава изцяло онлайн. Припомням, че учениците от първи до четвърти клас във Варна и областта са над 16 хиляди, а тестовете, получени досега са 27 750.

От 9 часа утре започва раздаването на тестовете в двора на професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски" във Варна. 

Директорите трябва да създадат организация във всяко училище за тестването на учениците. Освен родители и учители в процеса ще се включат и медиците в училищата. Помощ са предложили от Медицинския колеж към Медицинския университет във Варна.

Чуйте цялото интервю с началникът на Регионалното управление на образованието във Варна Ирена Радева ТУК

Коментари

Новини Варна