IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Новини Варна
16:45 | 25 ноември 2021
Обновен: 13:52 | 25 април 2024

Екстрадират от Варна руснак, издирван за измама за милиони

58-годишният руски гражданин е бил задържан при полицейска проверка в морската столица

По материала работи: Слав Велев
Екстрадират от Варна руснак, издирван за измама за милиони

Варненският окръжен съд допусна екстрадицията на 58-годишен руски гражданин. Съдебните власти в Санкт Петербург са поискали ареста и екстрадицията на Владимир Б., като през 2017 г. е обявен за международно издирване чрез Интерпол.

От искането на руските власти става ясно, че заедно с още няколко души Владимир Б. е обвинен в измамно присвояване на собственост в особено големи размери. Обвинението спрямо него е, че измамно създал условия за незаконно разпореждане и прехвърляне на права върху имущество, собственост на държавния Институт по архитектурно и строително проектиране в полза на компания, на която той бил директор. 

По представените данни чрез Интерпол, стойността на причинената щета на Руската федерация от престъпната дейност възлиза на 305 милиона рубли.

През октомври тази година, 58-годишният руски гражданин е бил задържан при полицейска проверка във Варна, като съдът му определи временна мярка за неотклонение „задържане под стража“ до разглеждане на делото за екстрадиция по същество.

Пред съда чужденецът даде доброволно съгласието си да бъде предаден на руските власти.

Решението на съда е окончателно, не подлежи на обжалване и следва да се изпълни незабавно.

Коментари

Новини Варна