IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
12:30 | 30 ноември 2021
Обновен: 13:39 | 25 април 2024

Вадиха с полиция младежи от Паметника на българо-съветската дружба

Всички подходи към тунелите са запушени, уверяват от Областна администрация - Варна

По материала работи: Слав Велев
Вадиха с полиция младежи от Паметника на българо-съветската дружба

Снимка: Христо Узунов/Div.bg

Вадиха с полиция младежи от Паметника на българо-съветската дружба. Инцидентът е станал на 8 ноември, информират от Областна администрация във Варна.

Във връзка с медийните публикации и засиления обществен интерес за неправомерното нахлуване на младежи във вътрешността на Паметника на българо-съветската дружба, от Областна администрация - Варна информират за следното:

При възникване на инцидента на 8 ноември 2021г. със съдействието на органите на Второ районно управление към Областна дирекция на МВР-Варна младежите са изведени извън територията на монумента, уведомени са родителите им и е отправено официално предупреждение на същите за недопускане на повторно нарушение.

На 25 ноември 2021г. служители на Областна администрация Варна съвместно с технически екип на  „СОД 64“ЕООД са извършили проверка за установяване месторазположението на пролуките, през които тийнейджъри са проникнали във  вътрешността на Паметника на българо-съветската дружба. Предприети са своевременно необходимите  мерки и действия за физическо затваряне на откритите входно-изходни места и за предотвратяване на  злополуки.

Коментари

Новини Варна