IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
11:00 | 7 декември 2021
Обновен: 05:33 | 23 април 2024

БСП иска присъствена сесия на Общинския съвет във Варна

Според тях провеждането на заседанието онлайн е опит на ГЕРБ да скрият кмета Иван Портних

По материала работи: Слав Велев
БСП иска присъствена сесия на Общинския съвет във Варна

Групата на БСП в Общинския съвет във Варна/Снимка: Общински съвет-Варна, архив

Общинските съветници от групата на БСП във Варна настояват насрочената за 10 декември сесия на местния парламент да се проведе присъствено. Според тях провеждането на заседанието онлайн е опит на ГЕРБ да скрият кмета Иван Портних и администрацията му от неудобните въпроси за корупционните практики при обществени поръчки, съобщават от червената централа в морския град.

„Обявената неприсъствена сесия е пореден опит за скрита и тиха продажба на недвижима собственост и осъществяване на скандално дарение чрез апортиране на акциите на Община Варна от "Международен Пловдивски Панаир" АД в ,,Пълдин Туринвест" АД - сделка, безспорно обслужваща олигархията”, се посочва в декларация на групата на БСП. 

Според социалистите достъпът на съветниците до заседателната зала може да се разрешава на всички със зелен сертификат или след бърз антигенен тест. Те допълват, че очакват подкрепа от колегите си от други групи. 

Коментари

Фггггг ( преди 2 години )
Общинският съвет не е демократичен ти му пишеш нещо за града той не си мърда пръста
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна