IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
10:45 | 11 декември 2021
Обновен: 02:32 | 25 април 2024

Фермер изсипа вкиснатото си мляко в енергото във Варна (ВИДЕО)

Малкият предприемач в отчаян протест срещу непосилните сметки за тока

По материала работи: Слав Велев
Фермер изсипа вкиснатото си мляко в енергото във Варна (ВИДЕО)

Кадър и ВИДЕО: Фейсбук/Забелязано във Варна

Граждански протест изненада служителите на енергоразпределителното дружество във Варна в последния работен ден. Фермер изсипа разваленото си мляко във фоайето на  централната сграда на дружеството в "Двете кули" на бул. Владислав Варненчик" в морския град. 

Човекът се жалва, че сметката му за ток е скочила двойно само за месец от 1500 лв. на над 3000 лв. Оплаква се, че за закъснение на плащане му е бил спрян тока за миг, а после е чакал два дни, за да му го пуснат, след като е платил. В резултат на това са е развалила продукцията му, починали са и животни. 

"Радвам се, че познавам този смел фермер и Българин с главно Б! Аз го подкрепям", пишат потребители под разпространеното в социалните мрежи видео от протеста.

"Който е българин и който го интересува, какво се случва в държавата ще застане зад мен", заявява още фермерът във видеото.

Вижте: 

Припомняме, че само преди дни служебното правителство заяви, че ще предложи намаление на ставката за електроенергията.

България се нарежда на 91-о място сред 230 държави по показателя цена на електроенергията и нивото у нас е под средното в света. Проучване на Cable.co.uk показва, че средната цена в страната ни в периода юни - ноември е 0,124 долара за киловатчас, като най-ниската цена е 0,069 долара, а най-високата - 0,15 долара. За сравнение, в света средната цена на електроенергията в този период е 0,165 долара за киловатчас.

За изготвянето на класацията са използвани данни за 3883 енергийни тарифи в 230 държави и на тази база се изчислява медианната цена за всяка една страна. От списъка са изключени само няколко държави и територии, сред които Еритрея, Туркменистан, Ватикана и Венецуела, за които анализаторите не са успели да намерят сигурна информация за цената на електроенергията.

Коментари

Тъпата държава ( преди 2 години )
Браво човече аз бих им закарал и 2 3 ремъркета тор
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Патриот ( преди 2 години )
тец Варна е на *** Доган Ко очаквате бе продажни варналии *** да дирибеиства вие си стоите @ после другите са ви виновни пристанището на Домуса @
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Гларус ( преди 2 години )
Тия забравиха протестите от 2012-2013 като свалихме Тиквата за първи път и изгонихме Киро Дупката от кметството.Тогава месеци стояха без здрави стъкла и фасадите им бяха омацани от народната любов. Пак ще дойдем, както е тръгнало и още любов ще ви дадем, кърлежи ненаситни!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 3
Браво! ( преди 2 години )
Тока е 0.67 лв за кват, луди ли сте?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 3
Анонимем ( преди 2 години )
Така се прави а не като мишки да се крием и да казваме че всичко ще се оправи.адмирации за смелостта.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 7
СамБоха ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 6
анонимен ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 11
Новини Варна