IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
16:00 | 11 декември 2021
Обновен: 07:54 | 18 април 2024

Балачев: Община Варна няма интерес да върне акциите от панаира на държавата

Спецпрокуратурата не откри нарушения, коментира юристът-депутат от ГЕРБ

По материала работи: Слав Велев
Балачев: Община Варна няма интерес да върне акциите от панаира на държавата

Специализираната прокуратура отказва да образува досъдебно производство срещу кмета на Варна по повод  съмнения за нарушение, свързано с решение на ОбС  -Варна за сключване на договор с Министерството на икономиката за прехвърляне на собствеността на 16 314 400 броя поименни акции от капитала на „Международен панаир Пловдив”.

Мотивът е липса на извършено престъпление по чл. 282, ал.1 от НК или друг текст от НК, обуславящ компетентност на СП, от кмета на Община Варна. Казано с други думи Общинският съвет  е дал съгласие от 2 май 2017 г. на Община Варна да върне акциите си от „Международен панаир Пловдив” на Министерството на икономиката, но не е задължил кмета да изпълни това решение, то не императивно! Новината за постановлението на Специализираната прокуратура от 1 декември т.г. съобщи в  радио Варна Бранимир Балачев, народен представител  от ПП ГЕРБ, предаде партийният пресцентър.

Той коментира, че Община Варна няма интерес да върне акциите на Министерството на икономика, а да ги апортира  от „Международен панаир Пловдив” в по-печелившето търговско дружество „Пълдин туринвест”, каквото е последното решение на местния парламент. Балачев посъветва противниците на тази идея от ДБ  да се поровят в миналото   по болния проблем на града - така нар. Дупка, и да извадят истината как и защо Община Варна проспа вдигането на капитала и загуби своите акции в дружеството „Търговски дом” АД  при управлението на БСП, нищо, че вече са в коалиция. Освен това депутатът от ПП ГЕРБ напомни на представителите от ДБ, така загрижени за държавния интерес, че остава година и половина давност за ревизия на най- голямата криминална приватизация на курорта Златни пясъци, за която бяха платени само 10 % кеш и 118 млн. лева в компенсаторки, и той може с факти  да им съдейства за подаване на сигнал в прокуратурата.

Народният представител от ПГ на ГЕРБ/СДС посочи, че новият коалиционен кабинет ще е с два центъра, единият е президентският с двамата силови министри в него. Балачев заяви, че  варненските депутати ще следят дали са заложени в бюджета за догодина достатъчно средства за довършване на замразените проекти в морската столица  при служебния кабинет на Радев. Той подчерта, че опозицията ГЕРБ/СДС ще продължава да настоява за отпадането на зеления сертификат за всички граждани, щом управляващото мнозинство смята, че не трябва да се изисква в НС, където явно неговите представители се чувстват за богоизбрани.

Коментари

жукжук ( преди 2 години )
Всичко което е герберско трябва да бъде изстъргано до о/ви от цялата страна!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Клккййкйкк ( преди 2 години )
rate down comment 1 rate up comment 1
Йккллл ( преди 2 години )
ГЕРБ трябва да го махнем от цялата страна не само от парламента
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 1
Гхййккккк ( преди 2 години )
Портних е от ГЕРБ трябва да го махаме започна да *** с различни сделки едната е за автобусите който е тръгнал да купува мушеник като Борисов Не може да смени няколко обръщача на автобуси в града Той не работи за градаДава разрешителни за строежи на блокове на поразияТози кмет Портних е като борисов
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 1
Новини Варна