IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
12:00 | 24 декември 2021
Обновен: 23:00 | 26 април 2024

Подарък: Безплатна "синя зона" във Варна за празниците

Вижте къде и до кога може да паркирате свободно

По материала работи: Слав Велев
Подарък: Безплатна "синя зона" във Варна за празниците

По коледните и новогодишните празници "синята зона" във Варна ще е безплатна, съобщават от община Варна.

Официално празниците по случай Рождество Христово и свързаните с тях почивни дни започват днес, 24 декември и продължават до 28 декември (вторник) включително.

Престоят и паркирането в "Синя зона" няма да се заплаща и през първите 3 дни на новата 2022 година – от 1 до 3 януари, които също са обявени официално за почивни дни.

Неправилното паркиране обаче ще се санкционира.

По време на официалните празнични дни - Бъдни вечер, Коледа, 26 декември – неделя, както и на 27 и 28 декември – понеделник и вторник, паркирането в районите със синя и зелена зона в София също ще бъде безплатно.

Без синя и зелена зона ще бъдат и дните около новогодишните празници – от 1 до 3 януари 2022 г. – понеделник вкл.

Зоните за почасово платено паркиране "синя" и "зелена" няма да работят в тези дни, а жителите и гостите на столицата ще могат да паркират автомобилите си на обозначените места без да изпращат SMS.

Във всички останали дни важат правилата за паркиране в зоните за почасово платено паркиране, припомнят от Центъра за градска мобилност.

Коментари

Новини Варна