IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
11:30 | 5 януари 2022
Обновен: 23:31 | 27 април 2024

Мъж заплаши с пушка съсед заради силна музика

Отива на съд за закана за убийство

По материала работи: Слав Велев
Мъж заплаши с пушка съсед заради силна музика

Мъж от варненското село Славейково ще бъде съден за закана за убийство на свой съсед заради силна музика.

На 15 юни 2021 година пострадалият мъж и неговата жена вечеряли на двора на къщата си и слушали музика през тонколона. Половин час преди полунощ 63-годишният Н.Ф. се приближил до оградата им и без да казва нищо уцелил с камък тонколоната. След това влязъл в двора и насочил пушка към съседа си, като отправил и закани за убийство. Опитал се да го удари с приклада на пушката, но не успял и напуснал двора.

При последвала полицейска проверка у дома на обвиняемият са открити ловна пушка с 39 патрона, въздушна пушка и газов пистолет, за които мъжът нямал разрешение. 

Предстои делото срещу 63-годишния обвиняем да бъде насрочено за разглеждане в Провадийския районен съд. Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание „лишаване от свобода“ до шест години за заканата с убийство и наказание „лишаване от свобода“ от две до осем години за незаконно притежавана ловна пушка.
 

Коментари

Новини Варна