IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
16:45 | 8 януари 2022
Обновен: 12:26 | 2 май 2024

Варненци сигнализираха за опасен път (ВИДЕО)

Живеещи в местността "Перчемлията" се оплакват от състоянието на инфраструктурата в района

По материала работи: Слав Велев
Варненци сигнализираха за опасен път (ВИДЕО)

Кадър: БНТ

Живеещи в местността "Перчемлията" край Варна сигнализираха, че пътят, по който стигат до домовете си, е опасен. Той граничи със необезопасен скален масив, от който падат каменни късове. Хората нямат друг път към имотите си, предаде БНТ.

В местността "Перчемлията" живеят стотици семейства. За да се приберат в домовете си, минават край опасна скала на сантиметри от пътя.

Хората казват, че всеки ден рискуват живота си като минават оттам. Това ги принуждава да шофират по-бързо, а по тесния път с ограничена видимост това крие сериозни рискове.

Жителите на "Перчемлията" казват, че когато завали дъжд, се образуват водопади, които събарят камъни и дървета на пътя. Хората настояват да се вземат спешни мерки за района, преди да е станал инцидент.

От Община Варна заявиха, че не могат да решат проблема, защото опасният участък от пътя е защитена частна държавна собственост и е на територията на Парк "Златни пясъци".

Областният управител Марио Смърков на свой ред каза, че пътят е общинска собственост. И докато двете администрация спорят чий е пътният участък, живеещите в местността "Перчемлията" ще продължат да минават по него с риск за живота си.

Повече гледайте ТУК

Коментари

Новини Варна