IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
13:00 | 9 януари 2022
Обновен: 12:19 | 25 април 2024

58 кг хартия струва животът на едно дърво

701 дървета спасиха варненци от отсичане за година

По материала работи: Слав Велев
58 кг хартия струва животът на едно дърво

Снимка: ОЦОСУР/„Лист по лист“

701 дървета са спасени от отсичане чрез предаване на непотребна хартия за рециклиране във Варна. С това могат да се похвалят участниците в кампанията "Лист по лист" миналата година, обявиха от Обществения център за околна среда и устойчиво развитие, които стоят зад екоинициативата.

В рамките на кампанията през 2021 г. в морската столица са събрани и предадени за рециклиране 40 659 кг отпадъчна хартия. Спасяването на едно дърво става със събирането на 58 кг хартия, което прави  701 спасени дървета. Това в реалността би представлявал един горски масив, разположен на 4 декара

През изминалата година в "Лист по лист" се включиха 114 участници, сред които детски градини, учебни заведения, кметства, хотели, бензиностанции, организации, частни фирми и граждани.

От началото си преди 21 години досега кампанията е събрала и предала за рециклиране общо 932796 кг. отпадъчна хартия и е спасила от изсичане 18794 дървета. 

„Благодарности към всички за положените усилия. За да бъдем още по успешни в усилията си за устойчиво бъдеще не забравяйте че трябва да осмислим преди всичко консуматoрското си поведение. Там винаги има какво да се желае“, отбелязват от екосдружението.

Коментари

Новини Варна