IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
12:45 | 17 януари 2022
Обновен: 09:47 | 18 април 2024

Търсят нови шефове за поликлиниките във Варна

Обявени са конкурси за управители на редица общински търговски дружества, като "Пазари", "Обреди" и др.

По материала работи: Слав Велев
Търсят нови шефове за поликлиниките във Варна

Местният парламент във Варна обяви конкурси за управителни органи на 11 лечебни заведения и 6 търговски дружества - общинска собственост.  Това са ДКЦ I „Св. Клементина“, ДКЦ „Св. Иван Рилски“ в кв. „Аспарухово“, ДКЦ III, ДКЦ IV, ДКЦ V „Св. Екатерина“, ДКЦ „Чайка“. Ръководители се търсят също за: „Специализираната болница по акушерство и гинекология за активно лечение проф. д-р Димитър Стаматов – Варна“, „Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания д-р Марко А. Марков – Варна“, „Специализираната болница за активно лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания – Варна“, Дентален център I Варна“ и „Медицински център за рехабилитация и спортна медицина 1 – Варна“. С конкурси ще се попълват още съветите на директорите на: „Ученическо и столово хранене“, „Пазари“, „Дворец на културата и спорта“, „Градски транспорт“, „Стадион Спартак“, и ще бъде избран управител на „Обреди“.

Заявленията за участие в конкурсите заедно с необходимата документация се приемат в деловодството на Община Варна, бул. „Осми Приморски полк“ №43. Срокът за подаване на документите за лечебните заведения е 30-дневен от публикуване на обявата, а на търговските дружества – 45 дни. И двете обявления са публикувани на 15 януари 2022 г. в един централен ежедневник и на интернет страницата на Общински съвет – Варна.

Изискванията към кандидатите за ръководители на лечебни заведения са идентични. От желаещите да заемат поста се изисква да са магистри по медицина, съответно по дентална медицина, или по икономика и управление и с квалификация по здравен мениджмънт. Необходимо е да имат най-малко пет години професионален опит; да не са поставени под запрещение; да не са осъждани за умишлени престъпления от общ характер; да не са лишени от правото да заемат съответната длъжност; да не са обявени в несъстоятелност; да не са съпруг/съпруга или лице във фактическо съжителство, роднина по права линия, по съребрена линия – до четвърта степен включително, и по сватовство – до втора степен включително, на управител или член на колективен орган за управление и контрол на същото публично предприятие.

Конкурсът ще се проведе в три етапа. В първия етап ще се извърши проверка на съответствието на представените документи с обявените изисквания. Следващото ниво е представяне  от кандидатите на програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период. Последната част от конкурсната процедура е събеседване с кандидатите.

Подобни са изискванията и към кандидатите за ръководни органи на търговските дружества. Необходимо е те да имат подходящо образование с оглед спецификата на дружеството; минимум 5 години опит; професионални умения в областта на стратегическото планиране и оперативното управление и др.

При този конкурс първо ще бъде направена проверка по допустимост въз основа на внесените документи. След това Комисията по номиниране ще публикува на интернет страницата на Общински съвет – Варна списък с допуснатите кандидати и ще определи 14-дневен срок за изготвяне на концепция за развитие на съответното дружество.

Процедурата за оценка ще включва две части – писмена и устна (интервю), като и за двете се определят минимални оценки., непостигането на които е основание за отстраняването на кандидатите от по-нататъшно участие в конкурса. Писмената част предвижда представяне на план за развитие на дружеството, съобразен с политиката на Община Варна. Устната част ще се състои от предварително определени и одобрени от Комисията за номиниране въпроси, на които всеки един от кандидатите следва да отговори.

Пълните текстове на обявленията са публикувани на сайта на Общински съвет – Варна.  Всеки може да се запознае с тях ТУК.

Коментари

764ООГГАО ( преди 2 години )
ПОРТНИХ ДА СИ ХОДИ ДА НЕ СЕ ПЪЧИ ЧЕ ПРАВИ НЕЩА ЗА ГРАДА МАРШ ОТ ОБИНА ВАРНА
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна