IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
17:00 | 17 януари 2022
Обновен: 12:26 | 25 април 2024

Калина от Варна се нуждае от помощ

Ужасът започва на 11 декември 2021 г., когато първокласничката вдига температура

По материала работи: Слав Велев
Калина от Варна се нуждае от помощ

Калина Димова

7-годишната Калина от Варна и семейството й се нуждаят от помощ за лечение на тежко заболяване на детето. 

На 11 декември 2021 г. първокласничката в училище ,,Никола Вапцаров" започва да вдига температура. Отначало тя се покачва само в следобедните часове, но след около две седмици започва да става все по-висока и достигаща до 39,5-39,7 °. През този период три пъти са правени изследвания на кръв и урина, но резултатите са били нормални. Назначени са били два курса с антибиотик, но не е имало никаква промяна.

На 26 декември Калина и майка й постъпват в болница ,,Майчин дом" и на ехографски преглед при нефролог е видяна туморна формация на десния яйчник. Детето е прието в университетска болница ,,Света Марина", където е направен ядрено-магнитен резонанс на малък таз и е потвърдено наличието на голям тумор - 9 на 7 см. ПЕТ скенер установява и наличието на метастази в костната система на детето, като най-засегнати са 6 и 7 прешлен на гръбначния стълб.

От този ден целият свят на Кали и на нейните родители се преобръща. Детето започва да се оплаква и от болка в корема и гърдите, която бива овладяна единствено с морфин.

Семейството взема решение да потърси лечение за детето си в турската болница Анадолу. На 4 януари Кали е закарана в Турция с линейка, където веднага е прегледана от детски хирург. Той казва, че незабавно трябва да бъде премахнат големият тумор от малкия таз. Направена е операция, при която са отстранени туморът, десния яйчник и апендиксът. Хистологичният резултат показва, че туморът е смесен - доброкачествен тератом и злокачествен тератом в едно.

Кали бързо започва да се възстановява след операцията, но започват силни болки в краката и все така поддържа висока температура.

Отново е направен ядрено-магнитен резонанс на 7-ия ден след операцията и той показва наличието на тумор в 3 прешлена - 6,7 и 8,който притиска гръбначния мозък и нарушава инервацията към крайниците, поради което Кали започва да губи и движенията на крачетата си. По спешност е направена втора операция, при която лекарите казват ,че е отстранен туморът от прешлените ,но очакват, че той ще е друг вид, а не като на яйчника. Хистологията още не е излязла, но вече е изготвен първоначален план за действие от тук нататък.

Ще бъдат направени 4 курса химиотерапия, като всеки от тях ще е с продължителност 5 дни престой в болницата. На всеки два курса ще се прави контролен ПЕТ -скенер и изследвания, за да се преценява как действа лечението.

Първоначалната оферта за това лечение е  на стойност близо 26 000 евро ,с които семейството не разполага. Лечението трябва да започне веднага, за да бъде овладяно и спряно развитието на болестта .

Начините, по които може да помогнете на Калина са следните : 

- да преведете сума по дарителската сметка на детето 
IBAN : BG87BUIN95611100694318
BIG: BUINBGSF
титуляр: Калина Боянова Димова
гр Варна

- да преведете сума по Пейпал 

- чрез платформата Gofundme

Коментари

ppu-prof_ka ( преди 1 месец )
Наша группа профессиональных исполнителей проштудирована подать вам новаторск&#1
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Смм ( преди 2 години )
За повече инфо - обърнете се към администраторите на фейсбук групата "Заедно за Кали".
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Николова ( преди 2 години )
Може ли да дадете телефон за връзка с родителите на детето ?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна