IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
17:00 | 2 февруари 2022
Обновен: 17:29 | 19 април 2024

В РИОСВ-Варна няма уведомление за инвестиционно предложение за "Дом Младост"

Сдружения и граждани протестираха пред екоинспекцията днес

По материала работи: Слав Велев
В РИОСВ-Варна няма уведомление за инвестиционно предложение за "Дом Младост"

Снимка: Фейсбук/Христина Тренчева

Сдружения и граждани организираха протест пред РИОСВ - Варна срещу започналото събаряне на балнеологичния здравен център "Дом Младост“ във Варна. Директорът на екоинспекцията, главният юрисконсулт и главен експерт от дирекция „Превантивна дейност“ се срещнаха с представители на Фондация „Гея“ и Сдружение „Да спасим Дом Младост“ и внимателно изслушаха техните искания и доводи. Представителите на варненското общество заявиха, че искат прекратяване на процедурата по разрушаване на изградената през 1986 г. сграда и недопускане изграждането на нейно място на сграда със смесен тип предназначение. Според позицията на гражданите водата от минералния сондаж на „Дом Младост“ е с уникален състав и с ограничаването на свободния достъп до провеждането на специфични здравни процедури е засегнат общественият интерес.

Ръководството на РИОСВ - Варна обясни, че в екоинспекцията не е постъпвало уведомление за инвестиционно предложение, свързано с имота, на чиято територия е разположен комплекс "Дом Младост“. Подаването на уведомление от възложителя за инвестиционно предложение е първата стъпка за определяне на приложимата процедура по реда на екологичното законодателство. Участието на обществеността е ключово във всички етапи на процедурата по реда на българското законодателството по околна среда.

След навлизането на тежка строителна техника и започналото разрушаване на „Дом Младост“, в рамките на текущата седмица експерти от екоинспекцията ще извършат проверка на място за започнали дейности по транспортиране и последващо третиране на строителни отпадъци.                        

Коментари

Пйоуъуийб ( преди 2 години )
Портних похабява всичко от миналото на града това не е нормално
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Гхйкккки ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
Tihomir ( преди 2 години )
I shte se okashe ( kakto winagi ) , ce wsiko e ok , a naroda da go *** ,sashtoto otgowornite lica sa na dalawera !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна