IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
15:00 | 18 март 2022
Обновен: 18:48 | 17 април 2024

Отново затварят пътя Варна - Златни пясъци тази събота

Жителите на кк "Чайка" излизат на пореден протест срещу лошата инфраструктура в района

По материала работи: Слав Велев
Отново затварят пътя Варна - Златни пясъци тази събота

Снимката АРХИВ/Кадър: БНТ

Жителите на варненския КК “Чайка” се обединяват в пореден протест тази събота, 19-ти март. Пътят Варна - Златни пясъци ще бъде блокиран за кратко в съботния ден, в рамките на  10-15 минути. Това каза за Радио Варна Борислав Драгиев, представител на протестиращите. 

"Блокадата ще е в знак на мирен протест срещу състоянието на инфраструктурата в комплекса. Недоволството на живеещите и работещите в КК “Чайка” е провокирано от състоянието на улиците в района, които са в много лошо състояние след реализацията на проект с евросредства за обновяване на канализационната мрежа в района. Новоасфалтираните участъци по някои от улиците са повече гигантски кръпки, отколкото възстановена пътна настилка. На места има коварни пропадания", каза още Драгиев.

През последните близо 2 години са писани много жалби и писма до общината, но без отговор. На 19 февруари недоволните от състоянието на инфраструктурата в “Чайка” дори протестираха мирно по пътя за Кабакум. До този момент няма никаква реакция от страна на институциите, сподели Драгиев.

Местните ще настояват за подобряване на инфраструктурата преди началото на туристическия сезон.

Протестът на 19 март е насрочен за 10.30 часа. Блокадата на пътя от Варна към „Златни пясъци” ще е в рамките на 10-15 минути, малко след „Слънчев ден”. Очаква се да бъде спряно движението само в посока курортите, уточни Борислав Драгиев.

Повече разберете ТУК

Коментари

Новини Варна