IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
13:30 | 21 март 2022
Обновен: 02:00 | 22 април 2024

Варненски дилър остава в ареста, продал на непълнолетен

26-годишният варненец е задържан по време на сделка в събота

По материала работи: Слав Велев
Варненски дилър остава в ареста, продал на непълнолетен

Снимка: ОД на МВР

Мъж, държал с цел разпространение и разпространил високорискови наркотични вещества, е задържан за 72 часа от прокурор от Окръжна прокуратура – Варна.

Млад мъж, привлечен в качеството му на обвиняем от Окръжна прокуратура – Варна за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително, при условията на продължавано престъпление, и за разпространение на такива, бе оставен в ареста за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Искането за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража“ ще бъде внесено на 22 март 2022 година и ще бъде разгледано в същия ден.

А.И. на 26 години от Варна е задържан на 19 март 2022 година, в момент на разпространение на наркотични вещества на двама свои клиенти, единият от които бил непълнолетен. Последвалото претърсване на дома на мъжа, установило приготвени за продажба 36 бр. пакетчета с кристално вещество – метамфетамин с тегло 4,48 грама, 9 бр. опаковки с марихуана с общо тегло 3,83 грама, и 0,13 грама екстази. Намерени са също две електронни везни.

Обвиняемият е осъждан за престъпление против собствеността, към момента е реабилитиран.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Варна.

Коментари

Новини Варна