IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
16:00 | 25 март 2022
Обновен: 19:25 | 23 април 2024

Арест за сериен крадец във Варна

Спипали го при кражба на 3 велосипеда и ъглошлайф

По материала работи: Слав Велев
Арест за сериен крадец във Варна

Снимката е илюстративна

Районен съд – Варна взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 31-годишен мъж, привлечен като обвиняем за кражба на две колела и ъглошлайф.

Предявеното обвинение срещу 31-год. мъж е за немаловажен случай на кражба на три велосипеда и ъглошлайф. Деянието е извършено при условията на повторност на 17 март т. год. във Варна, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот. То е тежко умишлено, а предвиденото в закона наказание за подобно посегателство е лишаване от свобода от 1 до 10 години.

31-годишният обвиняем е осъждан, като настоящото деяние при него се явява извършено в изпитателния срок на предходна присъда на Районен съд - Варна. От доказателствата по делото съдът намира, че може да бъде направено обосновано предположение за авторство на деянието. От механизма на извършването и от тежестта на престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем, както и от съдимостта и характеристичните му данни, се обосновава наличие на реална опасност той да извърши  престъпление, поради което му бе наложена най-тежката процесуална мярка за неотклонение - „задържане под стража“.

Определението на Районен съд – Варна по взетата мярка за неотклонение подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред ВОС.

Коментари

Новини Варна