IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
12:00 | 3 април 2022
Обновен: 03:43 | 23 април 2024

Огромен интерес към кампанията за безплатни фиданки във Варна

Стотици варненци чакат за дръвчета в почивния ден

По материала работи: Слав Велев
Огромен интерес към кампанията за безплатни фиданки във Варна

Снимка: Гората.бг

Огромен интерес има към кампанията на Гората.бг, която подарява днес 15 000 плодни, медоносни и горски дръвчета на хората от Варна и региона. Фиданките се раздават директно на всеки желаещ, съобщават организаторите в социалните мрежи. Раздаването започна в 9:30 ч. на паркинга на магазин "Метро" (ул. „Атанас Москов“ 2) и ще продължи до 13.30 ч.

Подаряват плодни фиданки - ябълки, облачинска вишна, орехи, сливи (жълта афъзка), махалебка (череша), лешници (Ран Трапезундски), както и ясени, борове, златен дъжд, акация, шестил, липа, явори и др.

Екипа на Гората.бг дава и инструкции за съхранение, засаждане и грижа. Ще може да получите по колкото искате дръвчета - 10, 20 или колкото можете да засадите, допълват организаторите. "Варна е 18-ят град, в който раздаваме дръвчета т.г. Следобед отиваме в Добрич, който ще е 19-ти. Много е хубаво, пълно е с добри хора с много ентусиазъм, много възпитани и желаещи да правят добро, таяка че аз съм изключително благодарен на хората от Варна", това каза за Радио Варна организаторът Никола Рахнев, който създаде инициативата Гората.бг през 2013 г.

От Гората.бг молят хората да носят използвани, но здрави найлонови пликове, торбички или малки чували. Организаторите предупреждават, че предоставените дръвчета не могат да се продават.

Следобед екипа Гората.бг ще раздаде 12 500 дръвчета в Добрич.

Коментари

Новини Варна