IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
14:45 | 13 май 2022
Обновен: 11:17 | 15 март 2024

Съдят младеж, пребил и обрал познат пред блока във Варна

На съд отива и аверът му - 20-годишен варненец, поискал да купи телефона на жертвата

По материала работи: Слав Велев
Съдят младеж, пребил и обрал познат пред блока във Варна

С обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна 19-годишен младеж, извършил грабеж, придружен със сила, и 20-годишният му приятел, укрил чужда вещ с цел да набави за себе си имотна облага, въпреки че знаел, че е придобита след извършено престъпление, са предадени на съд. П.П. от Варна е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по член 198, ал.1 от НК, а М.И. – за престъпление по чл. 215, ал. 1 от НК.

Обвиняемият и жертвата се познавали и имали помежду си конфликт. Вечерта на 1 март 2021 година, заедно с бащата на 19-годишния П.П., имали среща и разговаряли по бизнес въпроси. Разговорът не минал гладко и тримата мъже се скарали, след което се разделили.

След полунощ на 2 март, потърпевшият потърсил възможност да се уреди спора помежду им и отишъл пред дома на своите познати. На улицата пред блока с П.П. се скарали отново. Младият мъж станал агресивен, започнал да крещи и да нанася удари по потърпевшия. Свидетели на случката се опитали да помогнат на по-възрастния мъж, но обвиняемият отново успял да се добере до него и продължил да го бие. След това взел телефона му и го оставил да си тръгне.

Малко по-късно, срещу сумата от 200 лева, П.П. продал мобилното устройство на другия обвиняем по случая – М.И. Въпреки, че станал свидетел на разигралата се ситуация, младежът поискал да купи телефона.

Двамата млади мъже са с чисти съдебни досиета, не са криминално проявени или осъждани. Предстои делото срещу тях да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, П.П. може да бъде осъден с „лишаване от свобода“ за срок от три до десет години. А М.И. може да получи наказание „лишаване от свобода“ от една до шест години.

Коментари

Новини Варна