IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
11:15 | 16 май 2022
Обновен: 08:53 | 17 март 2024

Спипаха шестима крадци само през уикенда във Варна и Аксаково

Извършителите са все жители на Каменар и Любен Каравелово

По материала работи: Слав Велев
Спипаха шестима крадци само през уикенда във Варна и Аксаково

Спипаха огромно количество крадци през уикенда във Варна и Аксаково, съобщиха от ОД на МВР в морската столица.

22 и 39-годишни, известни на органите на реда, извършители на друга кражба пък попаднали в ареста на Първо РУ. Чрез взломяване на входна врата, мъжете, известни на полицията, от с. Каменар и Варна, откраднали 3 бр. телевизора, 4 бр. смесителни батерии, вътрешно тяло на климатик, дървена стълба, 4 бр. пластмасови столове, електромер и захранващ кабел от къща в областния град. Срещу тях е образувано досъдебно производство.

35-годишен техен „колега“ също попаднал в полицейския арест – установено е, че миналата седмица той е издърпал със сила мобилен телефон от собственика му. След оперативно-издирвателни мероприятия на служители от сектор „Криминална полиция“ при Второ РУ и сектор „Престъпления свързани с грабежи“ при ОДМВР-Варна, грабителят е бил установен и задържан. По случая е образувано досъдебно производство и е докладвано на прокуратурата. 

29-годишен жител на с. Любен Каравелово е в ареста на РУ Аксаково за извършена от него кражба.  Според първоначалната информация, преди дни задържаният  е успял да отмъкне часовник, с цел да го препродаде в заложна къща. По случая е образувано досъдебно производство.

Двама мъже, известни на МВР - на 20 и 56 години, са установени като извършители на кражба, в резултат на предприети бързи действия на полицаите от РУ Аксаково. Преди няколко дни в полицията бил подаден сигнал за кражба на: електрически тример за косене на трева; водна помпа; 2 бр. тонколони; радиокасетофон; стари железни предмети,; 2 бр. метални стълби – с общо тегло 160 кг. и  2 бр. гумени маркучи. Вещите са намерена  и приложена към образуваната преписка, а в полицейския арест били задържани двамата за срок до денонощие. 

Коментари

Новини Варна