IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новини Варна
10:00 | 4 юни 2022
Обновен: 16:32 | 14 април 2024

"Варна играе" семейно днес в Морската градина

Празникът ще се проведе от 10.30 до 14.30ч. в пространството от Слънчевия часовник до сцена "Раковина"

По материала работи: Слав Велев
"Варна играе" семейно днес в Морската градина

Снимка: Община Варна

Семейният празник „Варна играе“ ще се проведе на 4-ти юни от 10.30 до 14.30ч. в пространството от Слънчевия часовник до сцена "Раковина" в Морската градина, съобщиха от дирекция „Спорт“ при Община Варна. Проявата се организира за пета поредна година и е безплатна за всички участници. 

В игралното поле ще има разположени съоръжения за девет игри – лагерни колички, семеен волейбол, игри с въжета, катапулти, семейно ски бягане, щафета с вода и пазене на равновесие, кокили, игра с обръчи, еко арт работилница, състезание с колички и редене на пъзел. Препоръчителната възраст за участие на децата е над 3 години, като задължително трябва да бъдат с придружител.

На старта всеки участник ще получи уникален номер, аниматори ще оказват помощ и ще съдействат, предвидени са и подаръци. 

Организатор е Сдружение Асоциация Биомрежа, със съдействието на Община Варна.

 Събитието е част от инициативата "България играе", която следва програма, разработена от психолози и инструктори, включваща игри от спортен и ментален характер, както и уникални ретро адаптации. Целта на програмата е да сплоти българското семейство, неговите членове да действат като екип, както и да призове гражданите към активно движение и здравословен начин на живот.

Коментари

Новини Варна