IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
15:30 | 8 юни 2022
Обновен: 17:09 | 16 април 2024

Във Варна ще има институт за иновации в туризма

Той ще функционира към Икономическия университет

По материала работи: Слав Велев
Във Варна ще има институт за иновации в туризма

Във Варна ще има институт за иновации в туризма. Това реши на редовното си правителствено заседание Министерски съвет днес. Към Икономическия университет във Варна ще се създаде Научно-внедрителски институт за иновации в туризма, реши правителството.

Институтът ще разработва и прилага иновативни решения за развитие на туризма - трансфер на технологии в обслужването и маркетинга, внедряване на нови бизнес модели, създаване на различни конкурентоспособни туристически продукти. Той ще съдейства и за свързване на науката, образованието и туристическия бизнес.

Предвижда се към института да има иновативен кулинарен център с модерна база за здравословна кухня, както и обучително-тренировъчен комплекс за подготовка на кадри в областта на хотелиерството, ресторантьорството, туроператорската и турагентската дейност, туристическата анимация и др.

Предложението за откриване на Научно-внедрителския институт е на ректора на Икономическия университет във Варна след решение на академичния съвет на висшето училище.

Коментари

Новини Варна