IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
13:30 | 23 юни 2022
Обновен: 00:40 | 29 март 2024

Боклуци и разбити улици продължават да мъчат жителите на "Възраждане I"

Мръсотия, липсващи мантинели и още... СНИМКИ

По материала работи: Слав Велев
Боклуци и разбити улици продължават да мъчат жителите на "Възраждане I"

Боклуци и разбити улици продължават да мъчат жителите на "Възраждане I". Поредните кадри от състоянието на инфраструктурата в района бяха изпратени до редакционна поща на ИА "Черно море".

Снимките завършващи са от ул. "Анна Феликсова", до светофара с бул. "Цар Освободител." На кадрите се вижда е лошото състояние на шахтите в района. Това не е първи сигнал за проблеми с инфраструктурата в жк. "Възраждане". В момента в града тече активна общинска програма за подобряване и ремонтни дейности в междублоковите пространства във Варна.

Вече започнаха ремонти за обновяване на междублокови пространства в ж.к. „Трошево“- между ул. "Фантазия", улицата северно от бл. 78, бул. "Хр. Смирненски", ул. "Хан Кубрат" и ул. "Добрин Василев", съобщиха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" към Община Варна. Целта на проекта е подобряване, естетизация и модернизация на градската среда в квартала.

Проектът предвижда облагородяване на зелените площи и изграждане или реконструкция на зони за отдих в близост до бл. 77, бл. 78, бл. 79, бл. 80 и 82. Предвидено е още да се поставят пейки, кошчета за отпадъци и перголи. Предстои обновяване на спортната площадка до бл. 80. В близост до бл. 81 ще бъде изграден фитнес на открито, а за разходка на домашните любимци ще бъде обособена площадка до бл. 75. Предвиден е и ремонт на съществуващите паркинги, като те ще бъдат разширени на тревна фуга. 

Коментари

Жбйййй ( преди 1 година )
Портних преди да ремонтираш улиците трябва да подмениш ВиК мрежата ел. Мрежата по улицатаЗащото много улици във Варна пропадат
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна