IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
12:45 | 15 юни 2022
Обновен: 02:30 | 19 април 2024

Радост: Ремонтират междублокови пространства в „Трошево“ и "Аспарухово" (СНИМКИ)

Проектът предвижда облагородяване на зелените площи и изграждане или реконструкция на зони за отдих

По материала работи: Слав Велев
Радост: Ремонтират междублокови пространства в „Трошево“ и "Аспарухово" (СНИМКИ)

Снимки: Община Варна

Започнаха ремонти за обновяване на междублоковото пространства в ж.к. „Трошево“- между ул. "Фантазия", улицата северно от бл. 78, бул. "Хр. Смирненски", ул. "Хан Кубрат" и ул. "Добрин Василев", съобщиха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" към Община Варна. Целта на проекта е подобряване, естетизация и модернизация на градската среда в квартала.

Проектът предвижда облагородяване на зелените площи и изграждане или реконструкция на зони за отдих в близост до бл. 77, бл. 78, бл. 79, бл. 80 и 82. Предвидено е още да се поставят пейки, кошчета за отпадъци и перголи. Предстои обновяване на спортната площадка до бл. 80. В близост до бл. 81 ще бъде изграден фитнес на открито, а за разходка на домашните любимци ще бъде обособена площадка до бл. 75. Предвиден е и ремонт на съществуващите паркинги, като те ще бъдат разширени на тревна фуга.

Поредно обновяване на междублоково пространство се извършва в район „Аспарухово“. Ремонтните дейности се извършват до ул. „Св.св. Кирил и Методий“ бл. 42 и спортното игрище, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна. Проектът включва основен ремонт на двата паркинга до блока с подмяна на бордюри, рехабилитация на асфалтови и бетонови настилки, изграждане на осветление и на кът за отдих. Ремонтни дейности ще бъдат извършени и на всички подходи около бл.38, бл.40 и бл.42. Реконструкция ще бъде направена и на спортното игрище под бл. 38. С реализацията на проекта ще се постигне подобряване, естетизация и модернизация на градската среда в района.

Коментари

КСЩСЩ ( преди 1 година )
ТОВА СЕ ПРАВИ ЗАЩОТО НАБЛИЖАВАТ ИЗБОРИ НА МЕСТНО НИВО
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна