IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
15:00 | 23 юни 2022
Обновен: 14:46 | 27 март 2024

Условна за мъж, пребил варненски лекар

55-годишният варненец ударил дежурния медик в УМБАЛ „Св. Марина“, като научил за смъртта на сестра си

По материала работи: Слав Велев
Условна за мъж, пребил варненски лекар

Снимка: УМБАЛ "Св. Марина" - Варна

Условно наказание получи 55-годишен мъж, причинил лека телесна повреда на лекар от болница „Св. Марина“, по повод изпълнение на функцията му.

Подсъдимият бе признат за виновен в това, че вечерта на 17 септември 2020 г., след като узнал за смъртта на своя родственица – пациент в една от клиниките на УМБАЛ „Св. Марина“- Варна, ударил дежурния медицински специалист и му причинил лека телесна повреда, при и по повод изпълнението на функцията му.  В резултат на ударите лекарят получил травматичен оток и кръвонасядания по главата и тялото.

На разпоредителното заседание по делото днес Районен съд - Варна конституира пострадалия медицински специалист като частен обвинител. По искане на страните и след като се прецени, че няма пречки производството по делото да продължи незабавно, се пристъпи към разглеждане на постигнатото между страните споразумение. Подсъдимият призна вината си, поднесе извиненията си към лекаря и изрази съжаление за случилото се, което отдаде на острата стресова реакция от загубата на близък.

55-годишният подсъдим бе осъден на 8 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. В негова тежест са направените разноски по делото. Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна