IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
16:10 | 29 юни 2022
Обновен: 11:52 | 25 април 2024

Какво представляват Боксспринг леглата?

По материала работи: Ставри Таргов
Какво представляват Боксспринг леглата?

Боксспринг са висок клас легла за спалня, които предлагат много предимства, в сравнение с други модели. Този тип конструкции произлизат от скандинавските тенденции при мебелите, но много бързо завладяват световния пазар и към момента са най-търсените и предпочитаните легла за спалня. Затова, искаме да ви разкажем малко повече за тях и какви са техните предимства.

Леглата боксспринг се състоят от три основни компонента, които ще разгледаме поотделно – основа, матрак и топматрак. Предимствата на такава конструкция е на първо място, височината. Колкото по-високо спите, толкова по-далече сте от пода, и следователно от бактерии и микроби. Освен това, компонентите се съчетават отлично, подсилват характеристиките си и осигуряват несравнимо удобство.

Не на последно място, при тези спални, големите размери над 140/200 обикновено се състоят от две отделни основи, матраци и топ матраци. Например, при размери 160 на 200, ще получите две основи, два матрака и два топ матрака по 80х200. Това позволява индивидуален комфорт при двама спящи.

Основата

Названието боксспринг идва от английските думи „box“ – кутия и “spring” – пружина. И основата на тези легла представлява точно това – кутия с пружини. Рамката обикновено се изработва от дървесен материал (ПДЧ, МДФ или масив), което ѝ придава стабилност , и е облицована с добре подбрана материя, която да позволява на ядрото под нея и на матрака над нея да дишат.

Такъв тип меки основи могат да бъдат изработени с Бонел или покет пружини, а изборът е според вашите предпочитания. Самата основа може да бъде с различни екстри , като повдигане на глава и/или крака. И всеки от партньорите може да избере повдигане в различна степен, в което именно е смисълът на отделните основи.

Базата на боксспринг леглата може да бъде със или без табла, а цялата конструкция да бъде тапицирана с избрани от вас материал и цвят.

Матракът

Скандинавските легла се предлагат с двулицев матрак, който да легне върху основата. Що се отнася до неговото ядро, тук отново можете да изберете най-доброто, според личното си удобство. Често производителите залагат на пружинни матраци тип „покет“, който потъват само и единствено там, където им е оказан натиск. Това означава, че тялото заема максимално естествена позиция и може да си почива без неудобство и болежки. Предлагат се обаче и непружинни матраци, които са по-твърди, ако предпочитате да спите на такива.

Топ матракът

Топ матраците се поставят върху матрака и тяхната цел е да завършат крайното усещане. Те умело ще подсилят комфорта, осигуряван от базата и матрака. Тъй като топ матракът е най-близо до тялото, производителите често се грижат да ги изработва със специални дишащи и противоалергични дамаски.

Предимства на боксспринг технологията

* Издръжливост и качество

* Устойчивост на натоварване и износване

* Индивидуален комфорт при двама спящи

* Ортопедична опора за тялото

* Дишаща конструкция и материали

* Лесна поддръжка и почистване

Хубавото е, че са широкодостъпни и не са само модели за хотели или луксозни къщи за гости, а можете да се насладите на комфорта им и у дома. Може да се погледне и като дългосрочна инвестиция в удобството и добрия сън у дома. В онлайн магазина на Мебелна палата Лазур се предлагат боксспринг и тапицирани легла в различни ценови класове, визуален дизайн и екстри към тях.

Имате възможност да ги видите и в шоурума в град Варна, за да направите оптималния избор за вас и изберете луксозно легло за спалня, което да ви създава наслада и да предразполага към качествена почивка.

Именно поради посочените предимства, все повече производители, дори и български такива, предлагат в портфолиото си боксспринг легла. Ако сте спали на такива, то със сигурност, можете да направите разлика с обикновените легла за спалня.

В днешно време имате голям избор за тапицирано легло с включен матрак в цената, което да има голяма ракла и механизъм. Мебелна палата Лазур предлага качествени и красиви модели боксспринг и тапицирани легла, които са на изгодни цени и с бърза доставка в цялата страна.

Разгледайте разнообразието от модели в различни цветове и дамаски, за да изберете най-доброто за вас. Подарете си качествен сън и комфорт в спалнята!

Новини Варна