IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
14:30 | 5 юли 2022
Обновен: 19:02 | 28 март 2024

"Пристанище Варна" се оказа тясно за зърното от Украйна

Няма достатъчно складове, жалва се Ивайло Гаврилов

По материала работи: Слав Велев
"Пристанище Варна" се оказа тясно за зърното от Украйна

Новият директор на "Пристанище Варна" ЕАД Ивайло Гаврилов заяви, че в момента портът няма достатъчен капацитет за прием на украинско зърно. Предишното ръководство на пристанището бе обявило пълна готовност.

Ивайло Гаврилов коментира, цитиран от БНР, че трябва да се инвестира в нови складови бази, а контейнерните превози в момента са доста натоварени.

"И главно натовареността на митнически пункт Варна-Запад, където има струпване на доста камиони. Имам информация, че в момента върви слънчоглед от Украйна за различните български клиенти с цел преработка за олио вероятно или за реекспорт нататък. Това, което установих, е липсата на складови площи за зърно и невъзможността да обработим това, което желаем. Големите кораби няма как да бъдат товарени при директна обработка и при такава организация ще настъпят и задръствания на входно-изходните пунктове на Варна", заяви още той.

Коментари

анонимен ( преди 1 година )
Пореден опит да се прехвърлят товари към Бургас в складовете на гелосаната *** от Лудогорец.А варненци продължават да спят дълбоко
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна